Olje eller lakk?

Dette er et av flere valg man står ovenfor når man skal legge nytt parkettgulv. I mange år har de fleste nordmenn valgt parkett med lakkert overflate. Mye på grunn av større utvalget og enklere vedlikehold. Mye har endret seg de siste årene. Utvalget er større enn noen gang, og olje er hot som aldri før.
 
Unike overflater
Utvalget av SAGA Parkett med oljet overflate er eksplodert de siste årene. Mange av overflatene i SAGA Parkett er så spesielle og unike at de rett og slett ikke kan lakkeres. De må behandles med olje for å få frem den rette glansen, fargen og strukturen. Dype furer, flerfarget innfarging og særegne strukturer får et helt annet liv med olje.
 
Enklere vedlikehold
Vedlikeholdsmetodene og produktene er nå så gode at årlig pleie av et oljet gulv er enklere og mindre tidkrevende. Fra gammelt av sa man at jo mer et gulv er blitt brukt og oljet, jo finere blir det. Det er fortsatt riktig. Men likevel er noen av designene i SAGA Parkett også så rustikke at de ikke har det samme behovet for årlig vedlikehold. De vil rett og slett få mer karakter og egenart jo mer de blir brukt.