SAGA Natural i Tid For Hjem

Arbeidet

Ja da er det bare å rive da; tak, gulv og slikt. I taket skal det innebygget belysning, spotter, og vi kommer ikke til ovenfra. Derfor bort med takplater, opp med det elektriske og på med gipsplater. Det blir et nydelig slett tak med fin belysning. En god men arbeidskrevende ting å gjøre, noe man vil være glad for i lang lang tid framover.

På gulvet legger vi en, synes jeg, vakker bred enstavs eikeparkett. Veggene blir sparklet og stelt og klargjort for maling.

Den lune sofastuen

I TV/sofastuen lar vi parketten dekke også den ene veggen og taket, og så maler vi resten med en ny maling som heter Lady Minerals, rett og slett en kalkmaling som gir en litt tykk supermatt overflate. Måten du maler på vil kunne gi ulike utrykk, gøy å jobbe med! Fargen vi brukte heter Rustikk Terracotta og står nyyydelig til eikeparketten! 

Peisen

Peisen har huseierne store forventninger til. Her er nemlig plass til en spennende løsning. Aina velger en innsats som er relativt bred og som har glass på tre sider. De henger sammen slik at når du åpner peisovnen så går alle tre glassveggene opp og inn i konstruksjonen over. Kult.

Kappen blir bygget om av Jørgen peismann og kledd i store fliser med litt metallisk spill. Bunnen blir gjort ganske stor og behandlet med fliselim tilsatt sort pigment.

Resten

Nå gjenstår stort sett pynt og møblering; romdelerhylle som vi har fått laget hos smeden, en stor «halv» gulvlampe som Gunnar skal bygge inn i veggen, 3 bilder med tekstilelementer som Aina vil ha på veggen, montering av et digert gulvteppe også på veggen, og på plass med møbler.

Kilde: TV2 http://www.tv2.no/underholdning/8115544/